EL MERCAT DE ROCA ACOLLIRÀ DIVERSES ACTIVITATS

Del 13 al 27 d’octubre, l’Ajuntament ha organitzat diferents activitats per a promoure els seus recursos turístics vinculats a l’horta, la gastronomia i el mosaic Nolla, tot aprofitant diverses iniciatives i reconeixements, com ara el projecte Miradors de l’horta de Tursime Carraixet, el Mercat de la Terra de Roca o el premi European Heritage Stories atorgat pel Consell Europeu al mosaic Nolla .

Com explica la regidora de Turisme, Amparo Martí, “hem aprofitat tres iniciatives per a incidir en els recursos que van conformant la nostra oferta turística: el paisatge i els productes de l’horta, la nostra gastronomia i el patrimoni del mosaic Nolla ”. Així, tot aprofitant el recent festival dels Miradors de l’horta impulsat per Turisme Carraixet, l’escultura efímera ‘Km 0. De l’horta al plat’, ubicada al nucli rural de Roca, estarà instal·lada fins a final d’octubre, i el diumenge 13, de matí, s’hi realitzarà un concert per part dels cors de l’Associació Amics de la Música de Meliana i de Campanar. Tot coincidint amb la celebració del Mercat de la Terra de Roca, de productes artesans i de l’horta, que se celebrarà el mateix diumenge 13 i el diumenge 27.

Aprofitant la celebració del mercat, hi haurà un taller de fang vinculat amb la temàtica del mosaic Nolla, indústria de la qual de donaran a conéixer detalls i també l’ofici. A més, detalla la regidora: “el mosaic Nolla també estarà present en la gastronomia local durants aquests dies, ja que els bars i els restaurants que s’hi han adherit oferiran una tapa amb aquesta temàtica elaborada amb els productes de temporada de l’horta”. Participen 20 bars i restaurants de Meliana i Roca. El dissabte 26 de vesprada també tindrà lloc una visita guiada pel patrimoni del mosaic Nolla present al nucli històric de Meliana.

Un aspecte important de la iniciativa és el fet que tant la compra en les parades del Mercat de la Terra de Roca com en alguns dels comerços col·laboradors de Meliana donarà lloc a descomptes de manera recíproca amb la intenció de fomentar el comerç de proximitat. Cal destacar la facilitat d’arribar amb transport sostenible tant al nucli de Meliana com al de Roca, en bicicleta, per la xarxa que estan conformant l’Anell Verd metropolità i el carril bici de la Via Xurra (València-Puçol). Així, conclou la responsable, “oferim una oferta d’activitats per a un públic divers i familiar en un entorn singular com és l’horta”.