CANAL 9 ERA UNA DE LES SENYES D’IDENTITAT DEL NOSTRE POBLE


El Partit Popular de Meliana ha sigut INCAPAÇ de defensar una de les senyes d’identitat més importants per al nostre poble, la Radiotelevisió Valenciana. Després de manipular-la i utilitzar-la per als interessos del seu partit, endeutar-la fins a l’extrrem amb el malbaratament dels diners públics, utilitzar-la com a agència de col·locació de persones pròximes al partit i provocar la deserció continuada de l’audiència, ara ha consumat el major atemptat a l’autogovern dels valencians i les valencianes. Ha tancat l’única finestra, l’únic altaveu de vertebració dels nostres pobles i comarques. I ha deixat la nostra llengua, el valencià, sense un dels instruments bàsics per a la promoció del seu ús. Gràcies al Partit Popular i la seua valencianitat, hui som l’única comunitat autònoma amb llengua pròpia sense una ràdio i una televisió pròpies.
BLOC-Compromís vam proposar que l’Ajuntament de Meliana, com a poble valencià que parla valencià, es pronunciara en defensa de la nostra radiotelevisió i en contra del seu tancament. Este és el text de la moció:
La covardia dels regidors i les regidores populars
El PP va ser incapaç de defensar allò nostre, allò valencià. Fins i tot amb actes de covardia, com el cas del regidor César Rodríguez, que va recórrer falsament a la llei per a absentar-se del ple i no votar a favor d’RTVV i del lloc de treball de la seua dona, treballadora de l’entitat. Quin ridícul, senyor Rodríguez! Sembla que la llei no és la mateixa per a totes i tots. Li recordem que a les Corts Valencianes no van fer el mateix la diputada popular Marisol Llinares i el diputat popular Eduardo Ovejero, que van votar a favor del tancament d’RTVV tot i tindre diversos familiars treballant-hi. Potser ja els han recol·locat. El Partit Popular, també el de Meliana, és una important empresa de recol·locacions.
El paperot d’una panxa agraïda. El president de lo Rat Penat, Enric Esteve, vota en contra d’RTVV
L’esperpent dels populars va arribar a l’escenificació màxima amb l’actuació del regidor popular Enric Esteve, president de l’entitat cultural valencianista de lo Rat Penat, que va votar en contra de l’únic mitjà de comunicació en valencià i una de les plataformes més important per a promoure la nostra cultura. A l’hora d’explicar com s’ha arribat a esta situació d’RTVV, potser caldria remuntar-se als inicis dels governs populars a la Generalitat amb Eduardo Zaplana. En la primera legislatura  (1995-1999), el PP ja quasi va quadriplicar el deute d’RTVV, que va passar de 35 milions d’euros de l’etapa socialista (1989-1995) a 125 milions d’euros. Cal recordar que el mateix Enric Esteve va ocupar en esta etapa el càrrec de secretari general de Televisió Valenciana, uns dels càrrecs directius i de gestió més importants, encarregat de les compres i de les contractacions dels servicis externs.
BLOC-Compromís volem una radiotelevisió pública, plural, de qualitat i en valencià