DOS DE CADA CENT EUROS, PER A PAGAR ELS SEUS SOUS




El cost de l’alcalde i del govern popular al 2009 serà de 136.000 euros

A pesar de l’anunci mediàtic de la reducció del 5% en les retribucions de l’alcalde i dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Meliana per al 2009, amb l’argument de la situació de crisi econòmica, el ben cert és que el cost per a les arques municipals de l’alcalde, Blas Devís, i del conjunt del govern popular serà de 136.000 € (22,6 milions de pessetes). És a dir, el cost dels jornals de les huit persones que conformen el govern popular, sense comptar els assessors ni les despeses de funcionament, suposa el 2,1% del total del pressupost. Això representa el doble del que costava l’anterior govern presidit pel regidor del Bloc, Vicent Ahuir.

Com constata Josep Riera, portaveu del Bloc, “Això vol dir que més de dos euros de cada cent dels melianers i de les melianeres són per a pagar els jornals dels populars”. Així, l’alcalde cobrarà 36.100 € bruts a l’any (uns 3.000 €/mes), mentre que la resta de regidors i regidores del PP amb contracte cobraran un total de 61.000,68 €. En tots estos casos, a més l’Ajuntament ha de pagar la part corresponent de la Seguretat Social de l’empresa, uns 23.300 € més. Finalment, la portaveu del grup, Marisol Tadeo, cobrarà uns 15.600 € a l’any en assistències als diferents òrgans municipals.

Com diu el responsable valencianista “és mire per on es mire són unes quantitats totalment desproporcionades per al pressupost de Meliana, tal com el BLOC ja va manifestar a l’inici de la legislatura, i que ara reiterem; i poc adequades per a la situació de crisi per què travessem”. Les xifres contrasten amb les declaracions recents de diferents membres del govern popular en què es posaven d’exemple davant els ciutadans i les ciutadanes de Meliana.

Finalment, Riera considera que “amb el gest publicitari d’una reducció simbòlica dels jornals, el PP intenta amagar el que realment és un abús per als contribuents de Meliana. Pareix que els interesse més el jornal que els problemes reals dels melianers i de les melianeres.”