VOTEN EN CONTRA DE LA MOCIÓ DEL BLOC


El PP es nega a donar suport als grups de música en valencià.

En l’últim ple ordinari El PP de Meliana va votar en contra de la moció presentada pel BLOC de suport als grups de música en valencià, que sí que va rebre el vot favorable del grup municipal socialista. El contingut de la moció era ben senzill. Es tractava de demanar el suport de les institucions, tant de la Generalitat, com de la Diputació, com del mateix ajuntament, perquè creen espais i ajudes per als grups de música en valencià. Algunes de les propostes concretes eren més presència en la radiotelevisió pública valenciana –ara pràcticament inexistent-, suport per mitjà de circuits i concursos de música en valencià, i la contractació també de música feta en valencià en els actes festius i culturals o en els grans esdeveniments.

Com diu Josep Riera, portaveu del Bloc, “el motiu de la moció presentada pel BLOC es correspon amb les reivindicacions de la Plataforma de Músics en Valencià”, que agrupa nombrosos cantants i grups que fan la seua producció en valencià i que en la majoria de casos tenen una dilatada trajectòria musical de qualitat contrastada, i que han evidenciat en nombroses ocasions l’escàs suport que reben de les administracions governades pel PP.

Per al responsable valencianista “és en estes qüestions que es constata la poca importància que el PP li dóna a la llengua pròpia dels valencians. El valencianisme no pot ser només la celebració de la processó cívica del 9 d’octubre, sinó un veritable suport a l’ús de la nostra llengua, a l’esport tradicional de la pilota, o als artistes i creatius valencians, entre d’altres”.

El més preocupant de tot van ser els arguments donats pel PP, que van adduir a aspectes que en cap cas es recollien o es podien desprendre del contingut de la moció, com ara la discriminació de la producció feta en altres llengües. Com diu Riera “la moció no discrimina ningú, només pretén donar suport a aquells que, per fer ús d’una llengua més minoritària -que és la pròpia dels valencians- en la seua producció tenen més dificultats de crear-se un lloc en el panorama musical”. Finalment, la moció no fou aprovada.