ELS PLENS ORDINARIS CANVIEN CONSTANTMENT DE DATA

El col·lectiu del BLOC de Meliana critica el desgavell organitzatiu de l’equip de govern presidit pel popular Blas Devís. Així constaten que no hi ha manera d’aclarir-se a l’hora de saber quin dia se celebrarà la sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Meliana, que va ballant com les trompes i només fa que marejar els regidors i les regidores i el conjunt de la ciutadania, motiu pel qual no assistix als plens.

Com diu Josep Riera, portaveu del Bloc, “només en 3 ocasions de les 15 sessions ordinàries celebrades –quan se n’haurien d’haver celebrat 20 en dos anys de legislatura-, el ple ordinari s’ha celebrat el dia fixat per l’acord plenari. En la resta de casos s’ha celebrat en dies i en hores diferents”. Tradicionalment el ple ordinari a Meliana s’ha vingut celebrant l’últim divendres de mes, aspecte que el Partit Popular ha incomplit sistemàticament. Davant això, a l’abril van decidir canviar a l’últim dijous de mes. Com diu el responsable valencianista “només han sigut capaços de complir l’acord una volta, a la segona ja han canviat de dia. Això dificulta la participació ciutadana i la transparència en la gestió”. Allò que havia de ser l’excepció s’ha convertit en habitual, celebrar el ple ordinari qualsevol dia de la setmana següent a l’últim divendres –ara dijous- de mes.

Segons el BLOC, esta situació es repetix pel que fa a les comissions informatives que no tenen una convocatòria regular, especialment la d’Urbanisme, que s’hauria de reunir de manera ordinària cada 15 dies, fet que no s’ha produït mai en tota la legislatura a pesar que el BLOC ho ha demanat de manera insistent. Així, com diu Riera, ens trobem que “han tardat un mes a convocar la Comissió Informativa d’Urbanisme i això està retardant aspectes tan importants com l’ordenança de telefonia mòbil, el debat sobre futur traçat de la CV-300 o de l’AVE i el Pla de Reforma Interior de Roca, a més del retard en la concessió de les llicències d’obra.” Una vegada més, es constata la improvisació i la desorientació del govern popular, que només actua per impulsos forçats per la realitat, no per un veritable projecte de poble i d’Ajuntament.