CONSEQÜÈNCIA DE LA CAÒTICA GESTIÓ ECONÒMICA DEL PP

El BLOC ha assistit amb perplexitat i preocupació a l’últim capítol de caos en la gestió municipal protagonitzat pel govern del popular Blas Devís, que ha portat finalment els populars a recular, davant les queixes de les persones usuàries, els pares i les mares, en la decisió presa per la Junta de Govern del 23 de juny de retallar l’oferta educativa del Conservatori Municipal per al curs 2009-2010.

Per a Josep Riera, portaveu del Bloc, “allò realment lamentable és comprovar com el Partit Popular no té clar el model de Conservatori que vol per a Meliana i com no ha comptat amb ningú a l’hora de prendre les decisions”. Així, el Partit Popular pretenia reduir l’oferta educativa en ple període de matriculació i amb les proves d’accés convocades i amb els participants ja inscrits. D’esta situació s’informà als grups de l’oposició de manera informal uns minuts abans del ple del 25 de juny, després que el BLOC vam manifestar la nostra preocupació. Sorprenentment, quan la setmana mateix de la Junta de Govern es van celebrar cinc comissions informatives, entre elles la d’Educació, a la qual la regidora Mònica Rel –com és habitual en ella- ni tan sol va acudir, i en la qual no es va comentar res sobre el Conservatori.

Com diu el responsable valencianista, “el destrellat i la descoordinació és tal entre el govern municipal que l’Ajuntament construirà un nou Conservatori amb la subvenció del Pla Zapatero, tal com es va aprovar a final del 2008 i, en canvi, no tenen clar el model d’oferta educativa per a eixe conservatori, fent valer allò de començar la casa pel terrat”.

El govern municipal s’ha justificat amb la situació de crisi econòmica i el dèficit anual de 200.000 € que suposa el manteniment del Conservatori per a les arques municipals. Davant això, Riera recorda que “al setembre passat el BLOC ja va alertar de la caòtica situació econòmica a què el Partit Popular estava portant les arques municipals i va proposar diferents mesures per a combatre la crisi que l’alcalde Blas Devís va rebutjar, potser perquè, entre altres coses, es proposava reduir un 20% els jornals de l’alcalde i dels regidors i de les regidores. Com tot el poble sap, s’han més que duplicat des que governa el PP i enguany suposaran més de 170.000 €”.