Divendres passat, 13 de novembre, la seu del BLOC de Meliana va acollir un col·loqui, organitzat per alguns ciutadans de Meliana, amb el títol La Transició: mite i realitat. L’acte va comptar amb una trentena d’assistents que, en primer lloc, vam poder vore la pel·lícula documental sobre la Transició valenciana, Del roig al blau.


Després d’un sopar preparat per la gent del col·lectiu del BLOC de Meliana, tres persones convidades van fer de conductores del col·loqui: Rafael Pla, veí de Meliana i professor de la Universitat de València; Vicent Almenar, professor de l’institut de Foios i de la Universitat Politècnica de València; i Francesc Bayarri, veí d’Almàssera, escriptor i periodista. Tots plegats es van edinsar en aquells anys de convulsió social i política de la història recent valenciana. El secretari d’Organització del BLOC, Pere Cano, féu d’amfitrió i destaca com “la seu local del BLOC de Meliana s’està convertint en un referent obert d’activitat i de dinamismes social que demostra la capacitat de treball i les inquietuds del nostre col·lectiu, i la voluntat que casa nostra s’obriga a gent amb estes mateixes inquietuds”.