EL BLOC PROPOSAVA QUE AL 2010 NO AUGMENTARA

A pesar que l’Ajuntament de Meliana ha aprovat una reducció del tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles (IBI), del 0,84% al 0,82%, el ben cert és que al 2010 els melianers i les melianeres voran com els rebuts de la contribució urbana continuaran augmentant de manera considerable per l’aplicació de la revisió casdastral, que des del 2004 s’aplica de manera escalonada fins el 2013.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “el govern popular de Blas Devís no ha volgut atendre la proposta del BLOC de reduir la pressió fiscal sobre els melianers i les melianeres amb una reducció més decidida del tipus impositiu, que s’hauria d’haver situat entre el 0,75% i el 0,80%”. Ara era el moment de fer-ho, per la delicada situació de crisi per què travessen les economies familiars, tal com han fet els ajuntaments d’Aldaia, Puçol o Picanya, que han abaixat del 0,83% al 0,75%, del 0,62% al 0,56%, i del 0,80% al 0,73%, respectivament.

Com constata el responsable valencianista “la pèsima gestió econòmica del govern del PP, amb un gasto totalment descontrolat, castigarà les nostres butxaques”. Així, cal recordar que la liquidació del pressupost del 2008 va ser totalment negativa amb més de 400.000 € gastats sense estar pressupostats. El PP està gastant sense tindre els diners per a fer-ho.

Finalment, contràriament al que es manifesta des del PP, que patix amnèsia transitòria, Riera recorda que “la revisió cadastral fou impulsada el 2001 per l’aleshores regidor d’Hisenda, el popular Vicente Arroyas, durant l’alcaldia del valencianista Ahuir; i els valors cadastrals van ser presentats a la seua aprovació definitiva al 2003 per la també regidora popular, Silvia Martínez, amb Blas Devís com a alcalde”.

Per tal de fer una aproximació a l’IBI del 2010, s’ha de mirar la base liquidable del 2009, que figura en el rebut. S’ha de tindre en compte que esta base augmentarà per la revisió cadastral aplicada des del 20004 i prorratejada fins el 2013; més un 1% de l’actualització estatal per a l’any que ve. Al total, cal aplicar-li el tipus impositiu del 0,82% aprovat per l’Ajuntament, que ens donarà el total del rebut. Així, la taula que adjuntem és només orientativa.