LA MOCIÓ DEL BLOC S’APROVA PER UNANIMITAT

L’Ajuntament de Meliana, en la sessió ordinària de ple de dijous, 3 de desembre, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics la moció presentada pel BLOC que insta la Conselleria d’Educació a retirar l’ordre que reduïx un 25% les ajudes a l’educació infantil de 0 a 3 anys; i demana que es mantinguen les quantitats del bo escolar infantil previstes incialment.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “en una època de crisi econòmica i desocupació com la que vivim, en què les famílies ho estan passant malament, no s’entén que la Generalitat les penalitze amb increments de les mensualitats de les escolestes que oscil·len entre els 28 € i els 67 €”.

A més, s’insta a la col·laboració entre les administracions per a l’extensió progressiva de l’educació infantil i la consecució de la gratuïtat d’este ensenyament. I, a més, es pren el compromís de mantindre puntualment informat sobre este tema el Consell Escolar Municipal, tal com va proposar el Partit Popular. Com diu el responsable valencianista “tots els grups polítics hem coincidit en la necessitat que es potencie l’educació des dels 0 anys perquè estimula l’aprenentatge i el bon rendiment escolar posterior, i perquè permet avanços socials molt importants com ara la conciliació laboral i familiar i l’accés de les dones al mercat laboral”.

A més, amb esta decisió, es busca també que no es pose en perill el pla de viabilitat econòmica que, al seu dia, va presentar l’empresa que haurà d’explotar, per concessió municipal, l’escoleta infantil que actualment s’està construint.