L’AJUNTAMENT DEMANA LA SOLUCIÓ DEL CONFLICTE

El col·lectiu del BLOC de Meliana ha enviat més de 15 caixes amb material escolar de tot tipus (llapis, bolis, retoladors, llibretes, pissarres, llibres de lectura, material de manualitats, jocs educatius, etc.) al campament de refugiats sahrauí d’Auserd, al desert d’Algèria. Este material serà traslladat conjuntament amb els aliments recollits per l’associació Amics del Poble Sahrauí de Foios amb la caravana que, cada any, organitza la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià-FASPS.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “hem aconseguit fer una bona recollida de material que tindrà una utilitat molt clara a les escoles del campament de refugiats d’Auserd, on este tipus de material sempre és ben rebut pels xiquets i les xiquetes”. El material s’ha aconseguit amb les donacions de veïns i veïnes de Meliana en la campanya de Nadal i per les donacions econòmiques de la gent del BLOC, que ens han permés adquirir ‘a preu d’amic’ el material escolar i de papereria per la liquidació d’un comerç.

D’altra banda, l’Ajuntament de Meliana va aprovar dijous passat, per unanimitat de tots els grups polítics (BLOC, PSOE i PP) una moció presentada per la FASPS en què es demana que “el Govern d’Espanya prenga part activa en la resolució del conflicte que pateix el poble sahrauí, arran del inconclús procés de descolonització iniciat el 1975”. Així, també se l’insta perquè “lidere la diplomàcia internacional per fer complir les resolucions de l’ONU que establien la convocatòria d’un referèndum per a l’autodeterminació”. I, finalment, també es demana al Govern que “introduïsca la qüestió sahrauí en les seues converses amb el govern marroquí i que li manifeste la seua més enèrgica condemna per la brutal repressió existent al Sàhara Occidental.” Esta moció fou presentada arran de la vaga de fam que va mantindre l’activista sahrauí a favor dels drets humans, Aminatu Haidar, retinguda per un conflicte diplomàtic a l’aeroport de Lanzarote, ja resolt.