TRES ANYS SENSE EXECUTAR EL CONVENI SIGNAT AMB OMNIUM IBERICO

En la legislatura passada, amb l’anterior govern del BLOC presidit per Vicent Ahuir, es va aconseguir enllestir una proposta d’actuació d’urgència per a la conservació del xalet de Nolla, de final del segle XIX i de propietat municipal. Després d’una primera fase d’apuntalament i de classificació dels elements decoratius, executada per l’Ajuntament, hi havia prevista una segona per al sanejament del sostre i garantir que les filtracions d’aigua no danyen més l’edifici. Amb esta finalitat, al maig del 2007 es va signar un conveni amb Omnium Iberico per valor de 60.000 €.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “és del tot injustificable que, després de tres anys, el govern popular presidit per Blas Devís haja sigut incapaç d’impulsar esta actuació que ja estava definida i amb diners per a invertir-hi”. Més encara tenint en compte que, finalment, també s’havia aconseguit involucrar la Conselleria de Cultura i la Universitat Politècnica de València per tal d’elaborar l’estudi de rehabilitació pròpiament dit, en una tercera fase ja programada.

Més preocupant, si cal, és comprovar com el Partit Popular no té previst destinar ni un cèntim a este projecte de rehabilitació. Així es desprén de l’esborrany presentat dels pressupostos municipals del 2010, els últims que s’executaran complets en esta legislatura. A més, el portaveu valencianista resalta “la greu contradicció que suposa que el govern actual destine més de 100.000 del Pla Zapatero 2010 a rehabilitar un aulari de les antigues escoles del Pius XII, en mal estat i sense cap valor patrimonial i artístic, i cap cèntim al xalet de Nolla”. Esta actitud dels populars està accentuant entre la ciutadania la sensació d’abandó pel que fa al patrimoni arquitectònic i artístic de Meliana per part de l’Ajuntament. Finalment, Riera constata que, de nou, “estem davant un altre incompliment del programa electoral dels populars, que recollia la rehabilitació i la conversió del palauet de Vila Ivonne, o de Nolla, en Museu de la Ciutat”.