LA MOBILITAT, LA PLAÇA I LA INFORMACIÓ, DEFICITÀRIES

En esta legislatura, els melianers i les melianeres hem pogut comprovar com l’estació del metro de Meliana ha patit una deterioració important quant a mobilitat, manteniment i prestació del servici, precisament en un transport que és molt utilitzat i molt ben valorat per la ciutadania i que cal potenciar encara més.


Així, Josep Riera, portaveu del BLOC, constata com “amb l’ampliació de les andanes per a donar cabuda a trens més llargs s’han suprimit passos de vianants, fet que complica, i molt, la mobilitat per l’estació, especialment quan hi ha encreuament de trens.

Tot i que, des del 2003, la Generalitat té un projecte integral de remodelació de l’estació del metro de Meliana de més de 3 milions d’euros -que va ser presentat públicament-, fins ara només que s’han fet pegats. L’últim, l’adequació, després de molts anys, de la vorera d’accés des del carrer Juli Benlloch, on, sorprenentment, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) només invertirà 9.100 €, la resta fins a 21.700 € seran a càrrec de l’Ajuntament. Com diu el responsable valencianista “després que l’Ajuntament ja ho va proposar al 2004, ara, sis anys després, FGV està plantejant-se fer dos passos subterranis, però per al BLOC la solució de futur passa pel soterrament del metro i per una estació nova com més prompte millor, perquè Meliana s’ho mereix”.

Una altra constatació de la deixadesa en l’entorn de l’estació és l’estat de la placeta de l’Estació, on el paviment, per les obres successives i l’acces indiscriminat de vehicles, està en un estat pèssim. Però l’última alteració important del servici és la supressió del personal de l’estació. Així, Riera evidencia que, “a més de la pèrdua de prestacions en el servici quant a informació i proximitat a l’usuari, tal com ha quedat configurada l’estació l’absència de personal genera situacions de dubte, nervis i desinformació quant a la direcció dels trens i l’andana de parada dels combois.”