LA GENERALITAT REDUÏX UN 64,48% LA SUBVENCIÓ ANUAL

A més de la preocupant evolució de la desocupació a Meliana, de què ens féiem ressò en esta web, una altra de les notícies desastrosses de la gestió econòmica dels governs populars de la Generalitat i de l’Ajuntament fan referència al Conservatori Municipal de Música. El 19 d’agost, el Levante-emv publicava la retallada de les subvencions de la Generalitat a l’ensenyament músical. En el cas de Meliana és de 103.552,06 € per al centre educatiu, el 64,48% respecte de l’any passat, una de les retallades més altes de tot el País Valencià. Així, enguany la subvenció serà només de 59.582,32 €. Això deixa el Conservatori al límit de la inviabilitat econòmica.

Tal com s’indica en un informe de l’interventor, el cost anual del Conservatori és d’uns 520.000 €, sense incloure alguns aspectes com la neteja, dels quals 165.000 es paguen amb les taxes dels alumnes, fins ara uns 160.000 amb la subvenció de la Generalitat, i la resta directament del pressupost municipal. Amb la retallada de la subvenció, el dèficit anual del Conservatori suposa uns 300.000 €, el 5% dels recursos ordinaris de l’Ajuntament.

L’abandó de l’ensenyament musical a Meliana per part de la Generalitat és d’escàndol, més encara si tenim en compte que és una de les seues competències. Així, en la legislatura anterior es va a negar a ajudar l’Ajuntament en la insonorització de l’edifici de l’antic conservatori. L’edifici nou s’està construint amb els diners del Govern de l’Estat, dins el Pla Zapatero del 2009, en què la Generalitat no invertirà ni un cèntim. I, ara, ens trobem amb la retallada salvatge de la subvenció. I davant tot açò, més preocupant encara és la passivitat del govern popular municipal de Blas Devís, que no ha sabut gestionar este tema davant les institucions i ens trobem amb un problema ben gros.