L’AJUDA HAURIA DE SER PER A TOTES LES FAMÍLIES DE MELIANA

El govern del Partit Popular de Meliana ha aprovat que només subvencionarà els xiquets i les xiquetes de 0 a 3 anys que acudisquen a una de les tres escoletes infantils de Meliana. Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “està decisió és un greuge comparatiu del tot injustificable, clarament discriminatori. Tots els ciutadans i les ciutadanes de Meliana paguen els seus impostos i tenen dret a triar a quina escoleta porten els seus fills i filles, i a poder sol·licitar les ajudes municipals, com ha exigit el BLOC.” L’escoleta que es vol subvencionar és la impulsada des de l’Ajuntament amb la fórmula de contracte administratiu de concessió d’obra pública, que es va ajudicar al 2008 a un important grup empresarial de l’àmbit educatiu.


L’Ajuntament, al seu dia, ja va fer l’esforç de facilitar un solar valorat en un milió d’euros. Com diu el responsable valencianista “a l’inici d’este curs, de les 140 places previstes només se n’han cobert unes 30. Ara, els números no quadren i, per garantir la viabilitat econòmica de l’explotació, l’Ajuntament ha de destinar més diners en forma de ajudes per als alumnes”. De fet, les previsions que féu l’empresa concessionària al 2008 es basaven en unes ajudes de la Generalitat, per mitjà del bo infantil, que en poc temps s’han reduït en un 35%. “Una vegada més, l’Ajuntament ha de tapar un forat econòmic generat per l’abandó de les seues competències per part de la Generalitat governada pel PP”, remarca el regidor.


Un altre aspecte conflictiu és la vulneració de la lliure competència. Així, no s’entén que dels tres centres, gestionats per tres empreses privades, només es puga beneficiar de les ajudes un, que coincidix que està gestionat per una gran empresa que no és del municipi. Per a Riera “esta decisió del govern de Blas Devís contradiu totalment els principis i els objectius del foment econòmic local i de FIMEL, la fira del comerç de Meliana, ja que es nega el suport a xicotetes empreses locals que han aconseguit consolidar la seua activitat amb molt d’esforç i durant molts anys prestant este servici al poble.”. Per al BLOC, les bases de les ajudes municipals a l’ensenyament infantil de 0 a 3 anys haurien d’estar obertes a totes les xiquets i a tots els xiquets empadronats a Meliana, independentment del centre on vagen, com ocorre amb les ajudes de la Generalitat, per mitjà del bo infantil, o les beques de menjador que també atorga l’Ajuntament.