EL PLE, PER UNANIMITAT, APROVA LA MOCIÓ DEL BLOC

El ple de l’Ajuntament de Meliana ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel BLOC en què es demana la rectificació de la Conselleria d’Educació, que ha retallat per al 2010 les ajudes a l’ús del valencià en tots els àmbits.


Com diu Josep Riera, portaveu del BLOC “precisament ara que hem celebrat la festivitat del 9 d’Octubre és més important que mai exigir a la Generalitat un veritable compromís en el suport a una de les nostres senyes d’identitat com és el valencià, la nostra llengua”. Així, el ple de l’Ajuntament ha contestat els diferents anuncis que, al juny, anunciaven retallades del 30% en diferents partides de promoció i ús del valencià. Unes retallades que s’afegien al 35% de reducció pressupostària que la Generalitat governada per Francisco Camps ja havia aplicat en els pressupostos del 2010 respecte dels del 2009. Per al responsable valencianista “el president Camps ha de demostrar la valenciania amb fets reals com el suport econòmic a l’ús del valencià.”.


A tall d’exemple concret, els valencianistes constaten com l’Ajuntament de Meliana rebrà al 2010 només 1.580 € de la Generalitat Valenciana per a promoure l’ús del valencià, quan el consistori se’n gasta prop de 20.000 només en l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Per a Riera, “estes xifres són de vergonya” quan, per exemple, a Galícia, governada també pel PP, destinen 30 vegades més a la promoció del gallec.