CAMPANYA IMPULSADA PEL BLOC

El BLOC de Meliana ha presentat davant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana unes 1.000 firmes d’usuaris i usuàries del metro d’esta població que reclamen millores urgents a l’estació de Meliana, que ara mateix presenta deficiències importants de seguretat, mobilitat i informació que afecten especialment les persones majors.


Com diu Josep Riera, portaveu del BLOC “el Partit Popular, després de set anys, no només no ha complit la promesa del 2003 de remodelar l’estació de Meliana, sinó que, després de l’ampliació de les andanes, la mobilitat per l’estació i la comunicació entre les dos parts del poble separades per la via són pitjors que fa 30 anys,”. A més, des del juny, FGV ha pres la decisió de suprimir el personal de l’estació, amb la qual cosa, en un municipi de més de 10.000 habitants, la sensació d’abandó, de desinformació, d’inseguretat i d’indignació és creixent entre la ciutadania.


Per al responsable valencianista, “és un acte de cinisme i d’engany als habitants de la comarca que el govern de la Generalitat de Francisco Camps pose les obres recents de soterrament del metro a Alboraia -que han costat més de 70 milions d’euros- com un exemple de modernitat quan, a partir de la parada següent d’Almàssera, tenim una xarxa de metro antiquada i plena de deficiències”.


La gent de Meliana, com també han fet a Museros o a Albalat dels Sorells reclama, de manera urgent, la presència permanent de personal de FGV a l’estació de Meliana, la col·locació de megafonia per a avisar de les incidències, la ubicació de panells que informen del trànsit dels trens, com hi ha en moltes estacions, la correcta senyalització de les instal·lacions i la construcció de passos subterranis per a garantir la mobilitat i la seguretat de vianants i vehicles. Com constata el BLOC, des de juny que vam denunciar públicament esta situació, FGV només ha col·locat dos altaveus a l’estació de Meliana que no sempre funcionen.