NO ES COMPLIXEN LES NORMES MÍNIMES DE SEGURETAT


Els veïns i les veïnes que confronten amb el solar municipal ubicat entre els carrers Vicent Andrés Estellés, Glòries Valencianes i Garrigosa, han traslladat al BLOC la seua indignació per l’estat d’acumulació de runa i de falta de seguretat en què es troba el dit solar en ple centre del poble.

Com diu Josep Riera, portaveu del BLOC i candidat a l’alcaldia, “no s’entén de cap manera l’actitud de deixadesa i d’imprudència del govern municipal del popular Blas Devís”. L’empresa contractada per l’Ajuntament està utilitzat el solar des de l’inici per a l’acumulació de maquinària i del material necessaris per a les obres de remodelació del carrer Sant Joan, però també per a l’acumulació de la runa i dels enderrocs procedents dels moviments de terra de l’obra, una fase que va finalitzar ja fa setmanes, però que no ha suposat la retirada de la runa.

El responsable valencianista destaca que “allò que més sorprén és la falta de les mínimes mesures de seguretat per part de l’empresa de construcció i de l’Ajuntament pel que fa al tancament del solar i el control de l’accés a la maquinària.”. Això ha sigut una constant pel que fa a l’execució d’estes obres, ja que, com afegix, “les caigudes de persones al carrer Sant Joan durant les obres han sigut constants perquè l’alcalde, Blas Devís, tampoc ha garantit les mesures de seguretat que calia per mitjà d’accessos adequats i ben senyalitzats”. Això està provocant que l’Ajuntament haja  de recórrer sovint a la pòlissa d’assegurança municipal per a respondre a les nombroses denúncies presentades per reclamacions patrimonials i danys físics.

Finalment, Riera conclou que “no se justifica de cap manera que l’Ajuntament obligue a qualsevol persona propietària d’un solar a mantindre’l net i en condicions de seguretat, davall l’advertiment de sanció, i que el govern popular no complisca les ordenances pròpies per als solars de titularitat municipal”.