ELS MELIANERS I LES MELIANERES, INDIGNATS


1.- Què és la taxa TAMER i què és l’EMTRE?
El mes de febrer els ciutadans i les ciutadanes de Meliana hem rebut el rebut de l’aigua. En este rebut s’ha pogut constatar l’increment abusiu, com a mínim del 152%, de la taxa TAMER, de tractament i abocament de residus, que paguem a través del rebut de l’aigua. Un augment que s’aplica des de l’1 d’octubre de 2011 i que, per això, hem notat ara clarament en este últim rebut, que correspon als mesos de novembre, desembre i gener. BLOC-Compromís no podem entendre que des de l’Ajuntament de Meliana, el govern del Partit Populoar, i davant la indignació dels melianers i les melianeres, no haja donat una informació clara i completa sobre este tema. Per això, BLOC-Compromís, des de la nostra web, oferim esta informació i anunciem que facilitarem les reclamacions d’aquells melianers i melianeres que encara no l’hagen presentada. Estigueu atents a les informacions que, sobre este tema, anirem publicant en esta web.

La taxa TAMER l’aprova l’Ens Metropolità de Tractament de Residus (EMTRE). Ací teniu l’enllaç de l’entitat
http://www.emtre.es/valenciano/

L’EMTRE està format per la Generalitat, l’Ajuntament de València i els ajuntaments de l’àrea metropolitana de València, entre ells l’Ajuntament de Meliana. Té uns òrgans de govern, que decidixen l’aplicació i les quantitats de la taxa. Per tant, són òrgans polítics que, per la configuració de la Generalitat i dels ajuntaments que en formen part, té una majoria absoluta del Partit Popular. A l’Ajuntament de Meliana li correspon un/una representant que, per delegació del ple, amb majoria absoluta del PP, és la regidora d’Urbanisme Marisol Tadeo Cabanell (PP), que sempre ha votat a favor de l’aplicació de la taxa i dels corresponents augments.

Ací teniu totes les persones que formen l’Assemblea de l’EMTRE
http://www.emtre.es/valenciano/entidad_asamblea.php
Per tant, les explicacions polítiques de l’aplicació d’este augment abusiu les ha de donar el Partit Popular que governa la Generalitat dels del 1995 i l’EMTRE des de la seua creació. I, concretament, a Meliana els regidors i les regidores següents:

Blas Lorenzo Devís Roig, alcalde de Meliana i màxim responsable de l’Ajuntament
Marisol Tadeo Cabanell, regidora de Meliana i representant en l’EMTRE
Rosa Balanzá Zaragozá, regidora de Meliana i representant suplent en l’EMTRE
Enrique Esteve Mollà, regidor d’Hisenda de Meliana
Pedro Cuesta Tobajas, regidor d’Obres i Servicis i portaveu del PP

Teniu tota la informació de la taxa TAMER en este enllaç del Grup Aigües de València
http://www.aguasdevalencia.es/portal/web/AreaClientes/Informacion/PreguntasFrecuentes/TAMER.html

2.- Quin ha sigut el posicionament de BLOC-Compromís en este tema?
BLOC-Compromís sempre ens hem posicionat en contra de com s’ha anat aplicant esta taxa des de l’inici, al 2009, i hem realitzat diverses actuacions en este sentit.

Moció sobre la taxa TAMER presentada per BLOC-Compromís al setembre de 2011
http://blocmeliana.blogspot.com/2011/09/mocions-presentades-pel-grup-municipal.html      

Gràcies a esta moció, que fou presentada per BLOC-Compromís en molts ajuntaments, es va poder reduir en part l’increment, que encara era més bèstia. Tot i això, els membres del Partit Popular en l’EMTRE no van acceptar eliminar l’increment.

Hem anat informant en la nostra web, en facebook i en El Colomer.

El Colomer, novembre de 2011
http://blocmeliana.blogspot.com/2011/11/un-nou-numero-del-colomer-linfobloc-de.html

El Colomer, desembre de 2009
http://blocmeliana.blogspot.com/2009/12/el-colomer-desembre-2009_04.html

3.- Encara es pot reclamar?
Encara es pot reclamar, hi ha temps suficient. No és cert que el termini de reclamació dels ciutadans i les ciutadanes finalitzara el divendres 2 de març. BLOC-Compromís penjarem en la nostra web el model de reclamació i un full amb les instruccions de com fer-ho. I també de com fer arribar la reclamació a l’EMTRE. Qui haja presentat ja la reclamació fent servir el model que ha circulat pel poble pot estar tranquil, perquè és vàlid. Es tracta d’una reclamació dels particulars per la via administrativa, no per la via judicial, perquè encara no correspon. Qui sí ha iniciat la via judicial són els ajuntaments que en l’EMTRE van votar en contra de l’augment, entre els quals hi ha els de Burjassot, Alboraia, Godella i Albuixec, on BLOC-Compromís forma part del govern. Són els ajuntament qui tenien de límit fins a diumenge per a personar-se en el procés judicial obert.

http://www.hortanoticias.com/noticia/765980/L%C3%82%C2%B4Horta/doce-ayuntamientos-comarca-presentan-recurso-contencioso-tsj-contra-subida-tamer.html

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2012/02/28/interes-recurrir-tasa-basura-colapsa-centralita-tsj-audiencia/885293.html

Esperem que esta informació siga del vostre interés i vos haja sigut útil.