NO CEDIREM EN LA DEFENSA DE LA DEMOCRÀCIA. DELEGADA, DIMISSIÓ!


Ha sobrepassat el PP la línia roja? Si la situació ja era de dèficit democràtic quan el PP governava -o desgovernava, d’acord amb els resultats- només la Generalitat Valenciana, ara, amb la coincidència del mateix partit a nivell estatal, més la crisi econòmica i les retallades de drets i prestacions a la ciutadania, la bretxa en l’estat de dret s’ha engrandit tant en amplària com en profunditat, i anem de camí a no poder expressar-nos. Començant pel nostre dret a manifestar-nos al carrer.

BLOC-Compromís de Meliana portem anys denunciant i fent front a l’ús partidista de l’erari públic en ser invertit en obres públiques que el PP local utilitza de forma electoralista. Així ho va fer amb les obres fetes amb els plans E del 2009 -conegut familiarment com a pla Zapatero-, quan va inaugurar els jardins de la Closa sense convidar el delegat del Govern d’aleshores (PSOE), i després les reinaugurà -cosa habitual en ells- perquè vinguera Rita Barberà poc abans de les eleccions municipals i autonòmiques en un acte, com ja denunciàrem al seu dia, clarament electoralista. I el mateix ha fet ara amb el Conservatori, tot i que amb circumstàncies molt més greus, quan n’ha retardat la inauguració fins que ells han passat a governar l’Estat, en una clara deslleialtat institucional.

I per què amb més gravetat? Portar l’actual delegada del Govern, Paula Sánchez de León, ha estat un atac al sentit democràtic. Esta exconsellera del govern presidit al seu dia per Francisco Camps és corresponsable no només de la situació de ruïna i descrèdit de l’administració de la Generalitat Valenciana, sinó també, com hem anat comprovant, de permetre la corrupció generalitzada en dita administració. I, a més, una de les primeres actuacions com a delegada del Govern ha sigut ordenar i justificar la desproporcionada i brutal repressió policial de les protestes dels estudiants a València del febrer. És per tot açò que BLOC-Compromís de Meliana considera que ha estat una provocació portar esta persona a inaugurar, precisament, un centre educatiu com el nostre Conservatori. I, per tant, comprenem i compartim la indignació de molts ciutadans i ciutadanes.

I per a nosaltres estes continues provocacions del Partit Popular de Meliana tenen, entre altres, un objectiu que no aconseguiran: fer fora BLOC-Compromís de les institucions. Hem pogut comprovar que, sistemàticament, des que governa el PP a Meliana, són constants els intents d’excloure el nostre grup polític i les persones que el representen dels òrgans de l’Ajuntament i dels actes institucionals. Ho hem vist en la Mesa de Negociació dels Empleats Públics, en la reducció de les comissions informatives, en la convocatòria de ple ordinari cada dos mesos…, però també en actes institucionals com l’homenatge a la senyera, on el PP ha buscat la connivència del grup de l’extrema dreta, el GAV, perquè insulte els nostres regidors i regidores; o el mateix en la FIMEL -on van ser agredits ciutadans i ciutadanes de Meliana i ho intentaren amb el diputat Enric Morera-, o en les declaracions en el ple en defensa del GAV per part del consistori. O en altres actes també totalment electoralistes i partidistes, com ara la presentació del projecte del pavelló cobert, només perquè vinguera l’exconsellera Trini Miró a fer-se publicitat electoral. Un projecte del 2008, del tan anomenat Pla Confiança, que encara no se sap quan s’executarà. 

I ara, amb una delegada que ha provocat una indignació generalitzada. Però estes actituds provocadores no aconseguiran que BLOC-Compromís no complisca la seua responsabilitat institucional en representació del poble de Meliana, i que alhora faça una crítica i una denúncia enèrgiques d’estos comportaments totalitaris. No abandonarem les institucions i els espais comunitaris a pesar de les provocacions del PP, i vetlarem per la seua conservació per al conjunt del poble de Meliana. Perquè per a BLOC-Compromís hi ha una altra manera de fer política. I repetim, amb indignació, però també amb convenciment i força, que no cedirem el nostre espai i no abaixarem la guàrdia en la defensa de la democràcia, la nostra representativitat i els drets de la ciutadania.

Pere Cano Ferri
Secretari d’Organització de BLOC-Compromís

Meliana