SESSIÓ DEL DIMECRES, 5 DE DESEMBRE DE 2012
En esta entrada pots seguir la sessió plenària ordinària del mes de desembre en imatges, d’acord amb l’ordre del dia. D’esta manera, et facilitem un millor accés a aquells temes que siguen del teu interés.
1.- Lectura i aprovació de l’acta anterior 6/2012, de 2 d’octubre.

2.- Donar compte dels decrets d’Alcaldia dictats des de l’última sessió ordinària del ple.

3.- Expedient de modificació de crèdits núm. 20/2012 de transferències de crèdit.
Una modificació per tal de tindre crèdit i poder actuar en dos inversions: el condicionament d’un solar municipal al polígon de la Closa on s’ubicarà material i vehicles dels departaments municipals i, més important si cal, l’habilitació de més lavabos per als xiquets d’Infantil del CEIP El Crist, unes obres urgents que BLOC-Compromís vam demanar que s’executen en el període de les vacances de Nadal. Per això el vot favorable de BLOC-Compromís.
4.- Donar compte dels l’estats d’execució dels pressupostos de l’Ajuntament i de l’IMC a data 30 de setembre de 2012.
5.- Donar compte de l’informe de morositat corresponent al tercer trimestre de l’exercici 2012 en compliment del que disposa la Llei 15/2010, de 5 de juliol, que establix mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials de l’Ajuntament i de l’IMC.
6.- Declaració de no disponibilitat dels crèdits corresponents a la paga extra del mes de desembre.
BLOC-Compromís vota en contra perquè, una volta més, penalitza el conjunt d’empleats i empleades públics de l’Ajuntament de Meliana.
 
7.- Aprovació provisional i sotmetiment a informació pública del compte de liquidació de la Unitat d’Execució núm. 2.
8.- Acceptació de la cessió de les obres del col·lector de l’EPSAR per a la seua explotació, manteniment i conservació.
BLOC-Compromís s’absté perquè l’EPSAR no aporta a l’Ajuntament la documentació necessària per a donar per concloses les obres i poder acceptar-les amb garanties plenes, principalment el projecte definitiu, després de les diferents modificacions realitzades.

9.- Pròrroga de la normativa transitòria quant a l’ordenació pormenoritzada de competència municipal del PRIM de Roca.
BLOC-Compromís vota a favor de la pròrroga de les Normes Urbanístiques Transitòries per al nucli de Roca per tal que no es paralitzen totalment les llicències d’obra i manifesta la protesta enèrgica pel retard injustificable de la Generalitat en l’aprovació del PRIM de Roca, amb els problemes que això comporta.

10.- Declaració de compatibilitat d’un funcionari.
11.- Moció sobre les retallades en l’aplicació de la Llei de la Dependència.
BLOC-Compromís fou el primer grup municipal a presentar esta moció, que posteriorment presentà el PSOE. En incloure els socialistes el punt que els valencianistes proposàvem, es va consensuar la moció, aprovada per unanimitat de tots els grups.

12.- Moció del PSPV–PSOE sobre pagament de l’IBI per part de l’església catòlica.
BLOC-Compromís demana que, simplement, s’aplique la legislació vigent en allò que corresponga als béns de l’església i d’altres confessions i institucions. En eixe sentit, vota a favor d ela moció i demana un informe de la Intervenció General de l’Ajuntament sobre este tema. Moció rebutjada pels vots del PP.
13.- Moció del BLOC–Compromís sobre l’expedient de regulació d’ocupació en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i el deteriorament del servici.
Moció presentada per BLOC-Compromís en defensa del servici públic de transport i contra l’expedient de regulació d’ocupació que pot suposar el despatxament de 450 treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat. Aprovada amb els vots a favor de BLOC-Compromís i PSOE i l’abstenció del PP.
14.- Moció sobre la Llei Integral contra la Violència sobre la Dona.
En este cas, també fou BLOC-Compromís el primer grup municipal a presentar la moció. Posteriorment ho féu el PP. L’objectiu de BLOC-Compromís era que l’Ajuntament, per unanimitat, aprovara una moció contra esta xacra social amb compromisos concrets. En assumir el PP un compromís pressupostari i el treball sobre este tema des de diferents àrees municipals, tal com proposava BLOC-Compromís, la moció fou consensuada per tots els grups, presentada pel PP i aprovada per unanimitat.
15.- Declaració institucional contra la violència de gènere.
16.- Precs i preguntes dels regidors i les regidores.

BLOC-Compromís aprofità este ple, l’últim ordinari del 2012, per a preguntar sobre diferents temes pendents:
L’estat de la concessió de la gestió del poliesportiu municipal i la construcció del nou bar-restaurant. Es va demanar un informe de la Secretaria i la Intervenció municipals.
Quan pensa reunir l’equip de govern la Junta de Portaveus per a informar sobre el conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Meliana i Tavernes Blanques.
Quan es publicaran les bases per a atorgar els 10.000 als projectes de cooperació dels pressupostos del 2012
En quin moment de tramitació es troba l’expedient de remodelació del camí de la Mar (CV-313, Meliana-Roca-la mar) per part de la Diputació de València
En quin punt es troba l’execució del pavelló cobert, corresponent al Pla Confiança aprovat el 2008 i que ha de suposar la inversió a Meliana de més de dos milions d’euros.
A més, BLOC-Compromís va demanar un accés a la informació per part dels regidors i les regidores de l’oposició més lògic i menys burocràtic.
16.- Precs i preguntes del públic.