AMB UNA LIQUIDACIÓ POSITIVA DE MÉS DE 400.000 € AL 2012


Després de conéixer la liquidació dels pressupostos municipals del 2012, BLOC-Compromís considera del tot injustificable i indignant que el govern del Partit Popular finalment no destinara ni un cèntim a la cooperació, tot i que, després de retallades continuades, hi havia pressupostats 10.000 €. Cal tindre en compte que la liquidació del l’any passat ha sigut positiva en més de 400.000 €, fruit de les retallades en diferents servicis i prestacions municipals, també en la cooperació, ara fins a l’extrem de no destinar ni un cèntim d’uns pressupostos de 6,5 milions d’euros.
Com diu el portaveu de BLOC-Compromís, Josep Riera, “per al Partit Popular, els bancs estan per davant de les persones, encara que siguen les més desfavorides, com ara les que viuen al Tercer Món, que enguany passat no es van poder beneficiar de cap projecte de cooperació amb finançament municipal”. Cal recordar que, tal com està ara mateix la legislació, el superàvit municipal s’haurà de destinar a amortitzar els crèdits que l’Ajuntament té amb els bancs, que a Meliana es troben dins d’uns límits del tot raonables, un 15% del pressupost ordinari. Així, no es podran destinar a altres actuacions més socials.
Per a BLOC-Compromís el més sorprenent és que ningú en el govern municipal haja assumit responsabilitats polítiques i haja dimitit per este fet greu que vulnera un acord plenari vigent des del 1995. Per al responsable valencianista “és tota una contradicció que el govern del PP estiga pendent d’assistir com a Ajuntament a tots els actes religiosos possibles i, en canvi, incomplisca el principi bàsic de la solidaritat amb els més necessitats”. Especialment greu és que BLOC-Compromís ja va advertir el govern abans que finalitzara el 2012 per tal que poguera esmenar el seu oblit quan encara hi havia temps.

Finalment, Riera recorda que “esta actuació també és una desconsideració respecte d’aquella gent de Meliana que, des de diverses associacions i entitats, treballa en projectes de cooperació”, especialment els de Mans Unides o d’ajuda al poble sahrauí, amb una àmplia trajectòria a Meliana.