AMB L’ESTUDIÓS LOCAL JOSÉ VICENTE RUIZ RUBIO


Bloc-Compromís de Meliana ha instat l’Ajuntament de Meliana perquè establisca un conveni amb l’estudiós local José Vicente Ruiz Rubio amb la finalitat de recuperar i donar a conéixer el material, la documentació i els elements vinculats a l’antiga fàbrica de mosaics Nolla, fruit de sis anys d’investigació.
Per al portaveu de BLOC-Compromís, Josep Riera, “l’Ajuntament té l’oportunitat immillorable de garantir que tot este material tinga el tractament que li correspon, de conservació i de divulgació”. L’empresa de mosaics Nolla va estar en funcionament al municipi durant els segles XIX i XX i va assolir una rellevància internacional que va marcar la vida econòmica, laboral i social del municipi.
Com constata el regidor valencianista “en la passada edició de Fimel, la fira agrícola i comercial de Meliana, vam tindre l’oportunitat de conéixer una part del treball important de José Vicente Ruiz, fet que ha motivat esta proposta”. L’investigador, en un estand propi, va presentar diversos panells amb nombroses peces de mosaic, algunes maquetes i elements decorats amb estes peces, i documentació molt rellevant sobre el funcionament i el dia a dia de l’empresa, amb un fons fotogràfic molt interessant.
Així, Riera conclou que “seria molt positiu que l’Ajuntament, atés l’interés que té des de fa anys en la recuperació del patrimoni vinculat a la fàbrica Nolla, poguera establir un conveni amb l’estudiós que facilite l’estudi i la divulgació de tot este material”. Així, fins i tot, es proposa la creació d’una mostra permanent en algun espai estable.
Ressò en la premsa electrònica: