L’ENERGIA, MÉS CARA, MENYS SOCIAL I MENYS RENOVABLE


BLOC-Compromís de Meliana ha presentat una moció a l’Ajuntament en defensa de la Cooperativa Elèctrica de Meliana, amb un marc normatiu que permeta la seua continuïtat, i en contra del Reial Decret Llei 9/2013 de Mesures per a l’estabilitat financera del sistema elèctric i l’esborrany del reial decret d’autoconsum.

Com diu, Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “la reforma del sector elèctric que està impulsant el Govern central afavorix les grans empreses productores d’electricitat i perjudica les cooperatives i els consumidors”. La nova normativa obliga les cooperatives a constituir-se com a mercantils i els impedix la comercialització d’electricitat fet que pot fer-les desaparéixer en quatre o cinc anys. 

El responsable valencianista recorda que “la Cooperativa Elèctrica de Meliana porta 90 anys prestant el servici als melianers i les melianeres i compta amb 2.200 socis i sòcies, amb un volum de submnistrament d’uns 10 milions de quilowatts a l’any i, ara mateix, és l’oferta més econòmica al municipi“. L’entitat també realitza una important labor social com a patrocinadora de Fimel, la Fira Agrícola i Comercial de Meliana; o amb el suport a l’activitat cultural de l’Institut Municipal de Cultura, o altres iniciatives com les dels clubs esportius locals o els centres educatius del municipi, entre altres.

D’altra banda, es demana que la reforma elèctrica del Ministeri d’Indústria no penalitze l’autoconsum amb el “peatge de suport”, i que tampoc penalitze l’ús de les energies renovables amb la supressió de les primes, una decisió que afecta també moltes cooperatives de consumidors. Finalment, la moció demana una auditòria energètica dels edificis i les instal·lacions municipals per a la implantació de les energies renovables.

 Ressò en la premsa electrònica:

hortanoticias.com

nouhortanord.com