CAL UN MODEL DE POBLE MÉS ENLLÀ DEL MANTENIMENT

L’actual portaveu del Grup Municipal Compromís de l’Ajuntament de Meliana, Josep Riera, ha presentat la seua candidatura a l’alcaldia en el procés de primàries de Compromís. Regidor des del 2003, ha ocupat responsabilitats de govern i d’oposició. Des d’aleshores també és portaveu del grup. Ja fou candidat a l’alcaldia en les últimes eleccions, quan Compromís va aconseguir els millors resultats electorals.

Com explica ell mateix “em presente per a coordinar un equip de regidores i regidors de govern que impulse un nou projecte de poble per tal de resoldre els problemes i les necessitats actuals de Meliana, principalment la desocupació, garantir la protecció social, impulsar un teixit econòmic sòlid i diversificat i millorar els servicis i les infraestructures municipals”. Actualment, a Meliana hi ha 1.116 persones sense faena, les desigualtats i les persones que recorren als servicis socials cada volta són més, i calen servicis bàsics com ara un centre de dia per a les persones majors.

Així, per al responsable valencianista “a Meliana cal un govern que faça política més enllà del manteniment, que llija la realitat social i econòmica i que actue, i eixe és el repte amb què em presente”.

El candidat és llicenciat en Filologia Valenciana i ha treballat en diverses administracions i mitjans de comunicació com a traductor i assessor lingüístic. Els últims 10 anys, fins al seu tancament, en Radiotelevisió Valenciana. Com diu Riera, “el pas per RTVV m’ha fet conéixer directament la gestió nefasta del Partit Popular i el fracàs d’una política irreal i megalòmana feta per a afavorir a uns pocs i en contra de la majoria de la ciutadania”. El candidat ha patit els efectes d’eixa política dels populars en ser afectat pels dos expedients de regulació d’ocupació de l’ens televisiu i vore truncada la seua carrera professional. Després d’haver passat per les llistes de l’atur, ha pogut reingressar a l’Administració de l’Estat com a tècnic superior de gestió i servicis comuns, on es trobava en excedència voluntària. De fet, remarca com “el fet de resoldre la situació laboral ha sigut determinant per a fer el pas i presentar-me. No volia que això condicionara el meu compromís amb el poble de Meliana”.

Finalment, per part de l’aspirant es destaca que, independentment de qui finalment encapçale la llista, Compromís té un projecte polític per a Meliana arrelat al territori i a la seua gent i que aposta per una nova manera de fer i d’actuar des de la transparència i la participació, com demostra el procés de primàries mateix, un exercici de democràcia oberta a la ciutadania, també la de Meliana.