BAIXA UNES 100 PERSONES I SE SITUA PER DAVALL DE 1.000

Després d’un any de legislatura, cal fer balanç d’un dels temes que més preocupen la ciutadania i el govern municipal, la desocupació. El balanç és positiu, en la mesura que hi ha hagut un descens de prop de 100 persones, un 8 %, i se situa per davall de les 1.000 persones. Concretament, al maig del 2015 la desocupació a Meliana era de 1058 persones i, un any després és de XXXX.

El regidor de Foment de l’Ocupació i Foment Econòmic, Joan Orts, afirma que “tot i que el ritme de descens de la desocupació a Meliana encara és lent, cal valorar de manera positiva que hem consolidat una tendència continuada a la baixa”. Així, llevat dels mesos d’agost i febrer, en què es va produir un lleuger augment, en la resta de mesos s’ha reduït. La radiografia de Meliana és que la desocupació és major entre les dones, i especialment en el sector de majors de 45 anys i, amb diferència, és el sector servicis el que acumula més persones desocupades.

Este és el marc amb què treballa el govern i la regidoria. Així, com explica, el responsable de l’àrea “tenim un primer esborrany de pla d’ocupació de legislatura que ja tenen tots els grups polítics i que, d’alguna manera, ja estem aplicant”. Així, una de les primeres mesures ha sigut dotar econòmicament en els pressupostos la partida del pla d’ocupació, cosa que fins ara no es feia, per a poder anar fent contractacions encadenades per a diverses actuacions municipals, dinamitzar les borses de treball i acollir-se a iniciatives d’altres administracions. El regidor puntualitza que “per a poder fer efectiu el pla en el sentit ampli, cal rearmar l’Agència de Foment Econòmic que l’anterior govern del PP va reduir a la mínima expressió; i també aprofitar millor la presència al municipi de les oficines de zona del Sepe i el Servef”. Amb esta finalitat, ja s’han tingut contactes amb els responsables de la Conselleria d’Economia i s’esta a l’espera de la convocatòria per a la contractació de nous agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL).

Dins del procés del desplegament del pla, l’Ajuntament té preparada ja la campanya d’estiu en diferents àmbits. Orts detalla que “amb recursos propis de l’Ajuntament, enguany ampliarem les contractacions per a la realització de l’escola d’estiu, i també per a la campanya de piscina i platja. A més, també hi ha prevista una línia de treball, amb diferents contractacions per a les tasques de manteniment. Estem parlant d’unes XX contractacions”. A més, s’està a l’espera de la convocatòria del nou pla d’ocupació conjunt anunciat per la Generalitat que inclourà els diferents programes Avalem.