ESTAVA TOT PER FER, FINS I TOT LA COMPRAVENDA

L’Ajuntament ha iniciat ja els treballs d’enderrocament de la casa cantonera del carrer del Sol amb el carrer Garrigosa que va adquirir al final del 2015, que suposaran una millora urbanística important per a la zona i també el tancament d’una tema que s’arrossega a Meliana des del 1999, quan s’aprovà i s’executà la unitat d’execució urbanística número 3 del Pla General d’Ordenació Urbana que inclou la casa. Una aprovació que l’aleshores propietari de l’immoble va judicialitzar i que no es va resoldre definitivament fins al juliol del 2007, just quan el Partit Popular va accedir al govern municipal.

Com explica l’alcalde de Compromís, Josep Riera, “per arribar fins ací, portem un any de treball intens en diferents departaments municipals, especialment Urbanisme, perquè estava tot per fer”. Així, recorda, “només arribar al govern vam haver d’incorporar els diners al pressupost per a poder formalitzar la compravenda, ja que el govern anterior no ho havia previst en els pressupostos del 2015, ni tampoc féu la modificació pressupostària necessària“.  Amb la consignació dels diners, es va poder tancar amb el propietari la compravenda i el termini perquè retirara tot el que tenia acumulat a l’interior de l’edifici. Alhora, i per tal de poder realitzar l’actuació i conformar la parcel·la resultant, l’Ajuntament va haver de formalitzar també la permuta d’una parcel·la pròpia amb una altra propietat de la Reial Séquia de Montcada dins de l’àmbit de l’actuació, una gestió que tampoc havia formalitzat el govern anterior. Tot plegat, allargà els terminis fins a abril.

L’anterior govern del PP tampoc havia previst l’enderrocament de l’edifici i, insistix el màxim responsable municipal, “ni estava fet el projecte d’enderrocament ni hi havia consignació en els pressupostos del 2015 per a executar-lo, uns diners que vam haver d’incorporar ens els pressupostos d’enguany“. Este projecte ha suposat, a més, el desviament del subministrament de cinc companyies importants que passaven per la façana de l’edifici, com ara Iberdrola, Telefónica, la Cooperativa Elèctrica, Vodafone i Aigües de València. Això ha suposat fer algunes actuacions complementàries que tampoc havien estat previstes. També s’ha hagut de contemplar i acordar, per raons de seguretat, l’enderrocament de part de la propietat confrontant. Després d’estes actuacions, ja s’ha pogut iniciar els treballs d’enderrocament.

Per a Riera, “en este tema sorprén molt l’actitud de l’exalcalde Pedro Cuesta i, sobretot, del regidor Miguel Ángel Escutia, els dos del Partit Popular, a l’hora de valorar negativament totes estes actuacions municipals, ja que des del 2007 els populars van tindre huit anys per a resoldre este problema i ho van deixar tot per fer“. Ara, en un any, des de juliol del 2015, el nou govern ha realitzat totes i cada una de les actuacions i dels actes administratius necessaris per tal d’arribar a l’enderrocament. L’última fase serà la finalització de la urbanització de la zona, que ja està prevista per a després de l’estiu. Es tancarà així un tema molt demanat pels melianers i les melianeres i es millorarà notablement esta zona cèntrica del poble.