PROP DE 500 INFANTS I JOVES TINDRAN EL JOC COM A EIX CONDUCTOR

L’edició d’enguany de l’escola d’estiu ha arrancat amb un índex de participació molt alt. Prop de 500 infants i joves disfrutaran de tres setmanes intenses d’activitats centrades en la recuperació del joc com a entreteniment i valor educatiu.

Esta edició recupera l’espai del joc en tots els seus vessants: joc simbòlic, joc de regles, joc de construcció. Altres anys, el joc ha sigut un recurs, enguany el joc és el tema central al voltant del qual es desenvoluparan totes les activitats programades. Jugar amb la dansa, els jocs de malabars, els de taula, els grans jocs, els de percepció sensorial, els esportius i també els populars.

També es vol recuperar el carrer com a zona de jocs i espai de convivència en eixe model de poble i de ciutat més amable pensat més en les persones i dins del projecte municipal de ciutat educadora. L’objectiu, que les persones participants es divertisquen, es relacionen, s’emocionen, imaginen, descobrisquen els seus talents i aprenguen valors.

Tota l’activitat està coordinada des de l’Institut Municipal de Cultura (IMC). Durant setmanes, el personal de l’àrea de Cultura ha estat eleborant tot el projecte i diferents dossiers explicatius per a totes les persones implicades, monitors i monitories, el voluntariat i les famílies. Així, el president de l’IMC i regidor de Cultura, Pere Cano, concreta que “l’IMC es dedica plenament a esta activitat, que té un impacte molt positiu al poble. Per a un bon desplegament, s’ha contractat 25 monitors i monitores de temps lliure i esport, a més de sis especialistes en dansa, circ, teatre i audiovisuals. També hi participaran 41 voluntaris i voluntàries”. Este esforç important ha permés reduir enguany la ràtio dels grups a 20 persones.

L’escola d’estiu i l’estiu urbà de Meliana té lloc del 4 al 22 de juliol per un preu general de 50 €, que es pot complementar amb l’escola matinera i el servici de menjador. L’horari és de 9,30 h a 13.30 h, i es pot allargar de 8.00 h a 14.30 h amb els servicis complementaris indicats.