EN NOU MESOS, 405 AVISOS TRAMITATS

Gràcies a la implantació d’este servici, els veïns i les veïnes de Meliana disposen d’un canal directe amb l’Ajuntament per a comunicar incidències a la via pública, en edificis municipals o al terme. L’APP de Línia Verda afavorix l’ús de les “bones pràctiques” mediambientals i, consegüentment, el desenrotllament d’un municipi sostenible.

Com diu l’alcalde, Josep Riera, “la primera valoració del sistema és positiva perquè agilita la comunicació i la coordinació entre els diversos servicis. Tot i això, encara cal ajustar el procediment intern per a donar una resposta més satisfactòria, sobretot en aspectes de planificació, però este és el camí”. El servici de Línia Verda es va implantar a l’abril. L’ús continuat que se n’està fent demostra que ha tingut una molt bona acollida entre la ciutadania. A data de 31 de desembre, s’havien comunicat 405 incidències, de les quals el 98% han sigut tramitades.

Fent una anàlisi més detalla, el màxim responsable constata que “el tipus d’incidències que més s’ha comunicat són aquelles que fan referència a la neteja viària, a les vies urbanes, el mobiliari urbà i el manteniment de parcs i jardins”. Per a utilitzar el servici per mitjà del telèfon intel·ligent o la tauleta, només cal descarregar l’aplicació Línea Verde. L’usuari es connecta a Play Store o APP Store i, d’una forma fàcil i intuïtiva, es produïx la descàrrega. L’aplicació és gratuïta.

En la configuració cal triar Meliana. El funcionament és molt senzill. Es tria la categoria de la incidència, per geolocalització se situa el punt exacte del problema i es pot adjuntar una foto. S’envia i la persona o les persones responsables reben la notificació. A partir d’ací es tramita per tal de resoldre-la.

Riera incidix en el fet que “la implicació de la ciutadania facilita molt la gestió diària en la detecció dels problemes, i l’aplicació enregistra i sistematitza tot el treball, que pot ser avaluat periòdicament”. La previsió de l’Ajuntament és implementar esta ferramenta amb altres aspectes organitzatius i de planificació per a optimitzar-ne l’ús. I, des de l’Ajuntament, es convida a la ciutadania a utilitzar-la.

A més, la web www.liniaverdameliana.es oferix informació interessant sobre ordenances, legislació bàsica, notícies mediamabientals d’actualitat, esdeveniments del sector, etc. Un extens contingut personalitzat per a Meliana.