APORTA 20.000 € PER A L’IMPULS DEL PROJECTE

L’Obra Social La Caixa ha decidit donar suport al projecte d’horts socials que l’Ajuntament de Meliana està impulsant des de la Regidoria d’Agricultura. El suport s’ha materialitzat amb una aportació de 20.000 €. El conjunt de l’actuació superarà els 60.000 €.

Com diu l’alcalde, Josep Riera, “des de l’Ajuntament valorem molt positivament la confiança de l’Obra Social La Caixa en este projecte clarament social, i també la línia de col·laboració que hem encetat amb l’entitat de cara a projectes futurs”. Cal recordar que el projecte que s’ha presentat abasta diferents àmbits socials i genera un espai integrador molt interessant.

Així, s’han oferit parcel·les a persones amb una situació econòmica precària o també en risc d’exclusió social i a associacions de l’àmbit social com ara ASID, l’Associació per la Integració de Persones amb Discapacitat Psíquica de l’Horta Nord; i AHNAR, l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de l’Horta Nord. Però també s’ha concebut com un espai educatiu on s’ubiquen les noves instal·lacions del taller municipal de jardineria de persones amb diversitat funcional, i on també podran realitzar pràctiques formatives els alumnes i les alumnes de l’IES Garrigosa de formació professional en l’especialitat d’agricultura i jardineria.

L’alcalde afig que “esta proposta àmplia i integradora és el que han valorat des de l’Obra Social La Caixa, i per això este suport important”. Cal recordar que els horts s’han instal·lat en una parcel·la d’horta degradada del contorn urbà que s’ha recuperat per al cultiu i que, just per la vora, passarà el futur Anell Verd metropolità.