DÓNA COBERTURA ALS POBLES DE LA RODALIA

– La Generalitat i l’Ajuntament de Meliana van firmar ahir un conveni perquè el municipi es beneficie dels servicis de comunicacions mòbils digitals de la xarxa COMDES.

– Meliana compta amb una nova estació base que millora la cobertura de COMDES al municipi, i també a Albalat dels Sorells, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Foios i Vinalesa

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, explicava que, “amb el nou conveni de la xarxa COMDES, reforcem la seguretat a Meliana i els pobles del voltant davant situacions d’emergència i catàstrofe. La xarxa vetlarà per assegurar la coordinació dels efectius per mitjà de comunicacions mòbils digitals, que faciliten la labor diària de les flotes municipals de prevenció, rescat, emergències i seguretat“.

Ferrando es va reunir amb l’alcalde de Meliana, Josep Riera, per firmar el conveni per a l’adhesió d’este municipi a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES).

Per a l’alcalde, “l’adhesió al conveni suposa que la Policia Local de Meliana podrà fer ús de la xarxa COMDES en el treball del dia a dia, i s’assegurar-se una ferramenta de comunicació eficaç, segura i independent”. D’altra banda, destaca el treball de col·laboració entre administracions en benefici de la ciutadania.

La secretària autonòmica va recordar que “COMDES és una infraestructura de telecomunicacions que està al servici de tots els municipis valencians. És una ferramenta fonamental perquè, encara que se sature la xarxa de telefonia mòbil i Internet, COMDES oferix un servici fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que intervenen en una emergència o catàstrofe, i que inclou el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) i jerarquia de comandament“.

Beneficis i millores

A més de l’Ajuntament de Meliana, a la reunió també van assistir representants dels consistoris i les flotes d’emergències i seguretat dels municipis que se’n beneficiaran de les accions realitzades en el marc de l’ampliació: Albalat dels Sorells, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Foios i Vinalesa. També de Massalfassar.

Ferrando ha destacat que “Meliana vorà millorada, substancialment, la cobertura de la xarxa COMDES, i també els municipis confrontants, porquè a més dels beneficis d’adherir-se a la xarxa, esta localitat ha sigut elegida per a instal·lar una de les 51 noves estacions base, que s’han sumat a les 120 ja existents durant el procés d’ampliació”.