AMB UNA SUBVENCIÓ DE 16.649 €

L’Ajuntament de Meliana acaba de finalitzar les contractacions de persones desocupades dins del pla d’ocupació conjunt de la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments. Ha suposat una subvenció de 16.649 € amb què s’ha contractat quatre persones durant tres mesos per a tasques de manteniment al municipi: un oficial i un peó per a pintura, un peó per a obra i una persona de la neteja.

L’alcalde de Meliana, Josep Riera, i encarregat de l’àrea d’obres i servicis, explica que “este pla ens ajuda a implementar les tasques de manteniment al poble que normalment fa la Brigada d’Obres i Servicis i, per tant, podem planificar accions concretes i abastar més àmbit d’actuació”. Concretament, amb este pla s’ha fet un treball important de manteniment de la pintura viària i del mobiliari urbà, a més d’altres actuacions complementàries. Uns treballs que, com diu l’alcalde, “continuarem ara, de cara a l’estiu, amb el pla d’ocupació municipal”.

Tant per part de l’Ajuntament, com des de la Generalitat i la Diputació, s’estan impulsant programes d’ocupació i de formació específics per als ajuntaments amb la finalitat de donar l’oportunitat de reincorporar-se al món laboral a persones desocupades de diferents sectors: desocupats de llarga durada, menors de 30 anys o majors de 45 anys. En este sentit, ara s’estan posant en marxa diferents convocatòries del programa Avalem Joves per a menors de 30 anys. Així, Riera recorda que “recentment a Meliana se li ha concedit el programa ‘T’Avalem, gestió administrativa en dependències municipals’, que suposarà la contractació de quatre persones per a impartir el curs de formació de 1.920 hores, i de deu joves que rebran la formació i els contractes en pràctiques”. Un programa que ha rebut una subvenció del Servef de 194.529,60 €.

Finalment, el màxim responsable de l’Ajuntament recorda que “de cara a l’estiu tindrem les contractacions específiques per a l’escola d’estiu, uns 25 monitors i monitores, i entre 10 i 15 persones per a tasques en els diferents àmbits d’obres i servicis”.