PROCEDENTS DEL SUPERÀVIT DEL 2016

En la sessió de ple ordinària de juny, celebrada dijous, l’Ajuntament de Meliana va incorporar 463.000 € més procedents, en este cas, del superàvit del 2016. Estos diners s’afigen a la incorporació d’un milió més que ja es va realitzar al maig. Així, els pressupostos del 2017 inicialment aprovats, de 6,6 miliols d’euros, finalment superaran amb escreix els 8 milions d’euros.

La regidora d’Hisenda i alcaldessa accidental, Maria Pilar Asensio, afirma que, “hem hagut d’esperar que el govern de l’Estat aprovara la setmana passada els pressupostos generals de l’Estat per a poder incorporar el nostre superàvit. Estos diners es podran destinar a inversions financerament sostenibles tal i com es recull en les bases d’execució de l’Estat”. Esta situació aliena a l’Ajuntament ha fet que es retarden alguns dels projectes que ja estan programats des de fa temps.

Com explica la responsable, “una part important d’estos diners es destinaran a la remodelació integral de la llar dels jubilats, 230.000 €, amb la finalitat de convertir-la en un Centre Integral de Majors homologat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives“. Un projecte que també adequarà l’edifici als criteris d’eficiència energètica.

Una altra de les destinacions de les inversions serà les vies públiques, 160.000 €. Bàsicament, per a completar l’actuació del Pla Provincial d’Obres i Serveis del 2017, en què hi ha prevista una actuació important a l’eix c/ València – c/ Juli Benlloch. També s’incorporen 25.000 € per a completar les partides vinculades a la rehabilitació del palauet de Nolla, on hi ha previstes dos fases més d’actuació.

Finalment, conclou Asensio que “S’implementen les partides destinades a l’ús i l’adquisició de programes informàtics amb la finalitat de preparar l’Ajuntament per a l’administració electrònica”. S’hi incorporen uns 50.000 €, que faran un total de 113.000 €. Amb esta incorporació no s’esgota el total del superàvit del 2016, que fou de 620.000 €, però s’ajusta a les consideracions fixades per la Intervenció municipal per al compliment dels diferents paràmetres econòmics estrictes marcats pel Ministeri d’Hisenda.