EN NOMÉS UN MÉS, S’HI HAN INSCRIT 785 VEÏNS I VEÏNES

De la mateixa manera que ja han fet els ajuntaments de Foios i Albalat dels Sorells, des de fa poc més d’un mes l’Ajuntament de Meliana ja disposa del servici de Ban2.0 per WhatsApp.

Com explica la regidora de Transparència, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Meliana, Laura Peris, “es tracta d’una iniciativa i un servici que es va gestar durant l’elaboració de l’estratègia de Desenrotllament Urbà, Sostenible i Integrador (DUSI) impulsada pels tres ajuntaments, que hem anomenat ViuHo, per a optar al programa europeu FEDER”. Foios i Albalat dels Sorells fa ja uns mesos que el posaren en marxa i ara ho ha fet Meliana. “Nosaltres havíem de fer algunes obres de condicionament a l’Ajuntament, concretament a l’àrea de Secretaria, i per això hem començat després. Els altres dos ajuntaments ens han facilitat tota la informació i el material de difusió” -matissa la regidora-.

El sistema consistix a fer ús d’una aplicació per a mòbil molt generalitzada com és el WhatsApp per a fer arribar els bans municipals a la ciutadania. Així, la responsable de l’àrea destaca que “l’ús de les noves tecnologies ens facilita molt el contacte amb els veïns i les veïnes del poble. Hui, tot el món té un telèfon mòbil i esta aplicació està molt estesa”. L’avantatge és que es pot fer arribar la informació d’una manera fàcil, directa i que sempre es pot consultar. Com també ocorre amb la Línia Verda, una altra de les aplicacions en funcionament des de fa més temps, en este cas per a la comunicació d’incidències en la via pública.

Fins ara, Meliana només comptava amb el servici de ban per la web municipal o la tradicional veu pública per megafonia, però en este últim cas el sistema planteja molts problemes per les avaries constants, per una sonoritat irregular i canviant en funció de les condicions climatològiques i altres problemes afegits. “El Ban2.0 és molt còmode i ha tingut molt bona acollida. En poc més d’un més ja tenim 785 usuaris i usuàries”, conclou Peris.

El sistema és molt senzill. Cal gravar-se en la llista de contactes el número de mòbil 610.525.889 com a Ban2.0. Després, s’ha d’enviar un missatge de WhatsApp a eixe número amb el text “ALTA BAN”. Des de l’Ajuntament el donaran d’alta i, a partir d’eixe moment, ja es rebran els bans municipals al mòbil personal.