LES 900 PERSONES DEL SOPAR ES REFUGIEN DE LA PLUJA

Meliana va iniciar divendres les festes amb l’entradeta de Moros i Cristians, el pregó i el sopar al carrer. Un ambient de festa amb la plaça Major plena de gent. Enguany, 11 festeres i 33 festers, juntament amb l’Ajuntament, han programat 14 dies intensos d’actes festius.

El primer cap de setmana s’ha centrat en la festa de Moros i Cristians, en el pregó d’inici de les festes i en el dia dels xiquets i xiquetes. El pregó va estar a càrrec de les actrius valencianes Lola Moltó i Carme Juan, molt conegudes per la interpretació de Dora i Blanca en la sèrie exitosa de Canal 9 ‘L’Alqueria Blanca’. Les actrius, amb la sintonia de la sèrie, i cantant-la, van anar recreant els llocs i els elements emblemàtics del poble fent participar el públic nombrós. També van fer una crida a la tolerància i la convivència i van emfatitzar el missatge ‘No és No’ contra les agressions sexistes en les festes. El rector del poble va evocar els patrons, la Mare de Déu de la Misericòrdia i el Crist de la Providència, i com protegixen el poble des de les seues ermites a ponent i llevant. Els festers i les festeres van fer un agraïment a tots els melianers i les melianeres que han col·laborat per a fer possible la festa i van convidar el poble a participar-hi. Per la seua part, a regidora de Festes, Maria Pilar Asensio, va destacar la implicació dels diferents departaments municipals i de les nombroses entitats i associacions del poble en l’organització festiva. Finalment, l’alcalde insistí en el dinamisme del poble i com s’ha buscat sumar cada veí i cada veïna a les festes del poble. Per finalitar el pregó, van sonar els himnes de Meliana i de València, gravats per a l’ocasió per l’Associació Amics de la Música de Meliana, i que es van repartir en un CD juntament amb el llibret de festes editat per l’Ajuntament i dedicat a la música. Moltes de les persones assistents van voler fotografiar-se amb les actrius valencianes per a tindre un record d’estes festes.

En acabar el pregó, estava previst el sopar al carrer sant Joan per a les 900 persones que s’hi havien inscrit. Quinze minuts de plugim van ser suficients per a banyar les taules parades i les carides, però això no va impedir que la gent recollira els entrepans i les begudes i buscaren el recer dels casals i les seus festeres per a disfrutar d’este inici de festa.

Prèviament al pregó, va tindre lloc l’entradeta dels Moros i Cristians, mentre que dissabte fou l’entrada amb les comparses, els capitans moro i cristià i els seus seguicis, les bandes de música i les colles de tabaleters i dolçainers. Com sempre, un espectacle de música i ritmes ben engalanat amb els vestits, les coreografies i els complements, que van lluir pel centre del poble davant d’un públic que omplia les voreres.

Diumenge ha sigut el dia dels xiquets i les xiquetes amb un gran parc infantil i diverses activitats amb la col·laboració de l’Associació Meliana Taurina. A més, han començat els tofeus esportius de festes amb el trofeu de pilota valenciana i la trobada d’esports adaptats per a persones amb diversitat funcional.