CONNECTARIA ELS CARRERS VALÈNCIA I SOR ISABEL DE VILLENA

Al novembre passat, l’Ajuntament de Meliana rebia de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori l’estudi de solucions per al pas inferior de vianants en la línia 3 del metro, que connectaria els carrers València i Sor Isabel de Villena. De les diferents solucions, l’Ajuntament n’ha considerat dos que s’ajusten al pla general d’ordenació urbana i al document de revisió, solucions que ja han sigut remeses a la Conselleria perquè proseguisquen els treballs de redacció del projecte constructiu dins del contracte “Redacció del projecte de construcció per a fer permeable el ferrocarril. Pas de vianants a diferent nivell a l’entorn de l’estació d’FGV de Meliana”.

Com explica l’alcalde, i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “l’Ajuntament i la Generalitat anem fent passos decidits per a donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns i de les veïnes de Meliana, que reivindiquen una millor accessibilitat entre les dos parts del nucli urbà separades per la via del metro”. Les dos solucions contemplen la ubicació d’escales i ascensors i, a més, una d’elles també inclou rampes. Les propostes s’integren en l’entorn urbanístic i garanteixen l’accessibilitat i la seguretat. La ubicació del pas inferior permetrà una ràpida i fàcil comunicació dels vianants del barri de la Serra amb el centre urbà, i a l’inrevés.

Aquest projecte -com destaca l’alcalde- “s’inclou en una planificació de diferents actuacions a la zona per a millorar l’entorn urbà, la mobilitat, la seguretat viària i l’accessibilitat”. Així, l’Ajuntament ja està executant a càrrec seu les obres de prolongació del carrer València fins al pas a nivell de l’estació i, en breu, s’iniciaran les obres de reurbanització del carrer Juli Benlloch. A més de la ubicació d’un pàrquing dissuasiu al c/ Sor Isabel de Villena. D’una altra banda, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori pot continuar la redacció del projecte del pas inferior. També està a punt de licitar les obres de construcció de la rotonda de la CV-300, d’accés a Meliana i Foios, ubicada al final del c/ Juli Benlloch mateix.