NO ASSUMEIXEN LES DERROTES I EL PAPER D’OPOSICIÓ

El Partit Popular comença la legislatura com va acabar l’anterior, fent una oposició de bronca i d’intoxicació permanents. Aquesta és la percepció i la constatació que fa Compromís després d’aquests primers mesos de legislatura.

Així el portaveu de Compromís, Joan Orts, recorda: “el Partit Popular, i especialment el seu portaveu, Pedro Cuesta, no han asssumit que de nou han perdut les eleccions i no han obtingut la confiança dels melianers i de les melianeres per a governar. Fins i tot, com ha reconegut el mateix Cuesta, fins al punt de maniobrar per a evitar de qualsevol manera que es complira la voluntat manifestada en les urnes pel poble de Meliana, un fet que tampoc han aconseguit”. Cal recordar que s’ha conformat un govern progressista ampli, semblant al Govern del Botànic, format per 11 dels 17 regidors i regidores que conformen la corporació, dels quals 7 corresponen a Compromís, la força més votada, que ostenta l’alcaldia en la persona de Josep Riera, reelegida en el càrrec.

El primer ple ordinari ja ha evidenciat quines seran les formes pel que fa a l’oposició del Partit Popular, que no són altres que les mantingudes durant la legislatura anterior. En aquest sentit, incideix el responsable valencianista, “el senyor Pedro Cuesta busca la bronca permanent i el to prepotent i desqualificador en les seues intervencions independentment del tema, totalment fora de lloc atés el sentit final del vot del mateix grup, que no van votar en contra de cap punt de l’orde del dia”.

Com ja s’exposà en la Junta de Portaveus, i així es va acordar, el segon torn d’intervenció dels grups polítics -motiu per què ara els populars diuen sentir-se agreujats-, i atés que actualemt la corporació està conformada per cinc grups polítics i amb la finalitat de donar agilitat a les sessions plenàries, serà per a aquells temes el sentit del vot dels quals siga discrepant. Com diu Orts: “no fou el cas de l’últim ple on el punt que ha motivat les queixes dels populars, sobre la presentació d’un contenciós administratiu per part de l’Ajuntament, fou aprovat per unanimitat, tal com quedà clar en la primera intervenció. I, evidentment, correspon a l’alcalde dirigir i moderar el debat, un fet que Cuesta no respecta amb les constants interrupcions i comentaris fora de l’ús de la paraula”.

Tampoc és seriós -continua el portaveu de Compromís- “generar alarmisme i intoxicar amb xifres falses sobre el pla Edificant per a la rehabilitació i construcció de les infraestructures educatives, un tema que les dos voltes que s’ha portat al ple també ha sigut aprovat per unanimitat, incloent-hi el Partit Popular”. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Meliana s’ha adherit al dit pla amb tres projectes que sumen un total de 7.343.436,15 € (5,2 milions de l’IES la Garrigosa, 1,4 del CEIP Mediterrani i 662.954,79 € del CEIP El Crist), projectes que encara ha d’aprovar la Conselleria. Lluny, per tant, dels 12 milions de què parlen els populars. Finalment, conclou el regidor, “mentre el PP s’entreté en aquestes qüestions, el govern estem impulsant nombrosos projectes per a millorar Meliana, que és el que realment preocupa i interessa a la gent”. Com ara, el pla d’ocupació d’Avalem Joves, la finalització del pavelló cobert, les obres del c/ Juli Benlloch, la construcció del centre de dia per a majors, l’organització de les festes de setembre, la rehabilitació del palauet de Nolla, la reposició de la passarel·la i la gestió de la temporada de platja, l’impuls de la rotonda de la CV-300 i tants altres.