DEIXADESA DEL PP EN LA PROMOCIÓ DEL COMERÇ LOCAL

En el 2010, el govern del Partit Popular ha perdut per a Meliana l’acreditació de l’Agència de Foment de les Iniciatives Comercials (AFIC) que atorga la Generalitat a l’Agència de Foment Econòmic (AFE), en perdre el segell de qualitat que va aconseguir al 2006, després d’una auditoria per l’empresa ECA Certificación, contractada per la Generalitat. Esta distinció, que reconeix el treball, l’esforç i les iniciatives en la gestió i el foment del comerç als municipis, fou aconseguida per la Regidoria de Foment Econòmic durant el govern del BLOC.

Meliana, pel treball ben fet, era el municipi més menut que havia aconseguit esta distinció, ja que, normalment, els requisits i el nivell de qualitat que s’exigixen només estan a l’abast de municipis més grans amb més recursos i més infraestructura. Per a Vicent Ahuir, regidor del BLOC, “esta és una mala notícia per al comerç de Meliana, que havia aconseguit atraure clients de tota la comarca gràcies a la promoció del comerç local, iniciativa que el govern del Bloc sempre ha realitzat d’acord amb l’associació de comerciants, la MAC.

A final del 2009, el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publicava un decret pel qual les AFIC reconegudes, com era el cas de Meliana, tenien tres mesos per a sol·licitar de nou l’acreditació, ja que esta té una vigència de tres anys. Ha passat més d’un any sense que la Regidora de Foment Econòmic, i per tant l’Ajuntament del PP, sol·licitara l’acreditació, motiu pel qual s’ha perdut.

Com diu el regidor valencianista “La pèrdua de l’acreditació suposa una menor consideració per part de la Conselleria d’Indústria i Comerç de les actuacions de la Agència de Foment Econòmic i, el que és més important, la pèrdua o reducció de les ajudes econòmiques per a la promoció del comerç local. S’evidencia clarament que el govern del popular Blas Devís no té cap interés pel comerç de Meliana”. Cal recordar, a més, que en esta època de crisi ja han tancat 38 comerços al poble. A més, les obres ara en marxa en el clavegueram, que s’han retardat molt en el temps, afectaran de ple la principal zona comercial de Meliana, amb els perjuís que això comportarà per a la campanya comercial.