OBLIGATS A ANAR-SE’N PER A REBRE ENSENYAMENT EN VALENCIÀ

L’aplicació de les retallades i de la nova normativa en educació de la Generalitat ha provocat a Meliana una situació insostenible, especialment amb els més menuts, els xiquets i les xiquetes de 3 anys, que han hagut d’incorporar-se a l’escola a aules massificades, amb baixes de personal docent sense cobrir, sense les instal·lacions adequades als centres i sense tindre garantida l’opció lingüística triada per les famílies.
Com constata Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “en este cas, malauradament, no ens ho ha de contar ningú. Un dia abans de l’inici oficial del curs, el 6 de setembre, coincidint amb la visita del president de la Generalitat, Alberto Fabra, a Meliana, jo mateix em trobava traslladant la matrícula del meu fill del CEIP El Crist de Meliana a un centre de Foios per tal de poder-li garantir l’ensenyament en valencià”. Des de juny que tant els pares i les mares, com els centres educatius i l’Ajuntament mateix estan demanat el desdoblament d’un dels grups per tal d’atendre totes les matrícules amb garanties educatives i l’opció lingüística.
Més d’un mes després de l’inici del curs, la situació s’ha agreujat, ja que a pesar que hi ha gent que se n’ha anat obligada a altres centres educatius de fora del poble, al CEIP El Crist hi continuen havent 30 i 31 alumnes per aula, més del màxim de la ràtio permesa, amb personal docent de suport sense cobrir i amb problemes a les instal·lacions, especialment als vàters. Com diu el responsable valencianista “tot això -com s’ha reiterat des del centre- està generant problemes importants de funcionament i d’organització de les aules i del centre mateix, perquè el període d’incorporació i d’adaptació a l’escola es veu alterat per la falta del suport docent i per la quantitat de xiquets“.

Per part de tota la comunitat educativa del Crist s’està demanant una solució ràpida i urgent per a portar la normalitat al centre, especialment en un sector tan sensible, com el d’Infantil. Com diu Riera, “és inacceptable que una situació que ja es va constatar al juny i de què es va alertar les autoritats educatives, hui la Conselleria i el govern del PP de Meliana encara no l’hagen resolt”. Ara mateix, a Meliana no es pot matricular cap xiquet o xiqueta més de 3 anys. Les 4 unitats dels tres centres educatius del municipi es troben al màxim de la ràtio permesa per la normativa, fins i tot, com s’ha dit, en el cas del CEIP El Crist se supera.

Maria Pilar Asensio (BLOC-Compromís) pregunta en l’últim ple (02-10-12)sobre l’inici del curs escolar a Meliana

Rosa Balanzà (PP), regidora d’Educació, respon